För att hålla lederna smidiga är det viktigt att din katt rör sig tillräckligt. Speciellt när hon börjar bli äldre. Med både mentala och fysiska utmaningar hjälper du din katt att hålla sig aktiv. Här är 3 bra tips!

Tips 1: Söka

Enkelt och väldigt roligt, både för din katt och för dig själv. Gör en utmaning med mat som belöning.  Katter har inget emot att behöva arbeta för sin mat. Faktum är att detta uppfyller ett  av deras naturliga behov. Sök och jakt finns i deras gener. Fördela till exempel kattmaten över flera toalettrullar, en isbitbricka eller sprid blötmaten i en muffinsbakform.

Tips 2. Hjärn-teasers

Katter är intelligenta djur och gillar att bli mentalt utmanade. Du kan också få utlopp för din kreativitet med denna övning. Låt ditt djur leta upp sina eftertraktade godisar i en äggkartong, under plastkoppar eller i en flaska. Varva regelbundet med olika konstruktioner för att hålla tanken utmanad.

Tips 3: Fånga det!

Även inomhus kan du träna din katts muskler genom rörelse.  Gör en kattleksak som  triggar ditt husdjur att jaga något. Skär till exempel stora hål i locket på en skokartong där du lägger en boll eller dylikt. Genom att skaka på lådan lite märker din katt omedelbart  “bytet” och kommer vilja fånga det. Men även ett fiskespö med skosnöre eller en liten kattleksak på fungerar bra. Dansa  runt i rummet med den och både du och din katt får en extra portion motion.

Vila

Motion är superviktigt för din katt, men se också till att den får tillräckligt med vila. Skapa olika vilo- och gömställen i huset där din katt känner sig trygg. Använd till exempel korgar, klösträd och kartonger med filtar i.

Katter känner sig säkrast när de:

  • Sitter högt och har överblick.
  • Har en vägg bakom sig.
  • Har möjligheten att gå undan och vara ifred.
  • Har en mörk och skyddad plats.
  • Gärna ett gömställe där det är lätt att komma in, men också går snabbt att ta sig ur.

Stöd din katts leder

Att få tillräckligt med motion har alla möjliga hälsofördelar för din katt.  Det är viktigt att  hålla hennes leder smidiga. Som ägare kan du hjälpa ditt husdjur med Flexadin. Dessa välsmakande tuggtabletter med högkvalitativa, naturliga ingredienser stöder din katts leder så  att hon kan fortsätta röra sig med glädje.

Känn igen signalerna

Har du märkt att din katt tvättar sig mindre? Eller använder din lilla tiger klösträdet mer sällan? Upptäck hur flexibel din hustiger är med vårt rörlighetstest.